Sunday, October 24, 2010

Bread maker basic bread recipe / Podstawowy przepis na chleb z wypiekacza (pieca do chleba)

Today I will share with you something else than just crochet / knit stuff. I'd like to give you a recipe for a basic bread from a bread maker. You will find it below (you will find units in the brackets below the ingredient - ingredients written in the order of adding). 


Dzisiaj trochę nie robótkowy wpis. A mianowicie, chciałabym się podzielić przepisem na chleb pszenny z wypiekacza. A oto on (wg kolejności dodawania składników):

Waga chleba           750g              1000g          1500g    Weight of the loaf

Woda                       315 ml           420 ml            540 ml        Water

Sól                       1,5 łyżeczki      2 łyżeczki        3 łyżeczki       Salt 
                                                                                               (in teaspoonfuls)

Cukier                   0,5 łyżki           1 łyżka           1,5 łyżki        Sugar
                                                                                               (in tablespoonfuls)

Mąka pszenna           520 g             700 g             900 g        Wheat flour

Drożdże suszone    1 łyżeczka     1,5 łyżeczki    2 łyżeczki       Instant dry yeast 
                                                                                               (in teaspoonfuls)

Włączyć odpowiedni program (na zwykły chleb).   

Turn on specified program (for basic bread).

Smacznego!   Bon Apetit!

No comments:

Post a Comment